PROJE ÖDEVİ HAZIRLANIRKEN NELERE DİKKAT EDİLİR?

Proje ödevi hazırlanırken nelere dikkat edilmesi gerekir:

2204-TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına ait kılavuza ve proje yazım şablonuna ulaşabileceksiniz.

20.02.2020 5988

Proje ödevi hazırlanırken nelere dikkat edilmesi gerekir:

Bilimsel Araştırma Projelerinde Uyulması Gereken Etik Kurallar

Bu yarışmada, başvurusu yapılan araştırma projelerinin öğrencilerin özgün düşünce ve fikirlerinden kaynaklanmış, kendileri tarafından şekillendirilmiş, danışarak ama kendi bilgi ve becerileri ile tamamlanmış olması beklenmektedir. Bu yarışmaya katılan öğrenci ve danışmanların aşağıda belirtilen bilimsel araştırma etik kurallarına uyması gerekir:

● Proje özgün olmalıdır.

● Proje öğrenci tarafından yapılmalıdır.

● Konu uzmanından gereğinden fazla yardım alınmamalıdır.

● Kullanılan bilgi kaynakları, destek alınan kişi ve kurumlar, malzemeler belirtilmelidir.

● Kendisine ait olmayan, sonuçlandırılmış ya da devam etmekte olan başka bir çalışma proje olarak sunulmamalıdır.

● Projede başka kişilerin ifade, buluş veya düşünceleri kaynak göstermeksizin kullanılmamalıdır.

● Proje sahibi öğrenciler daha önce katıldıkları bir projenin içeriğini değiştirmeden, başlığı, başvuru alanını veya kelime değişimleriyle tekrar sunmamalıdır.

● Proje halk sağlığı ve güvenliği için risk teşkil etmemelidir.

2204-TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına Proje Rehberi için tıklayınız.

Proje yazım şablonuna ulaşmak için tıklayınız.

Boş proje yazım şablonuna ulaşmak için tıklayınız.

Bazı derslere ait örnek araştırma proje raporlarına ulaşmak için tıklayınız.