Ergani Fen Lisesi

Vizyon: 1. Okul, aile, çevre, öğrenci diyaloğu ve işbirliğine önem veren, 2. Öğrencilerini bilgi, görgü ve terbiye bakımından en üst düzeye çıkarmaya çalışan, 3. Çevreye duyarlı. 4. Yaratıcı ve yenilikçi, 5. Dünya ile barışık, 6. Kozmopolit değil, memleketçi; köksüz, töresiz değil, milli ve manevi değerlere bağlı, 7. Halktan kopmuş değil, memleketçi, 8. Tüketici değil, üretici, 9. Taklitçi değil, yaratıcı, 10. Ezberci değil, araştırıcı, 11. Menfaatçi değil, fedakar, 12. İlişkilerinde doğruluğu hep ön planda tutan, 13. Yaptığı işte hep mükemmeli kovalayan, 14. Ülkenin milli ve manevi değerlerine saygı duyan, onu benimseyip koruyan, geliştiren, nesilden nesile aktarılmasını sağlayan bir kurumdur.

Misyon: 1. Öğrencilerimize öğrenmeyi öğretmek, 2. Bütün çalışmalarımızın odak noktasına öğrencilerimizi koymak, 3. Öğrencilerimizin başarısını artırmak için karşılıklı olarak sorumluluk almak ve verimli bir şekilde çalışmak, 4. Ülkemizin bütün fertlerine ve öğrencilerimize bir birey olarak saygı duyup, onları koruyup gözetmek, 5. Geçmişiyle, çevresiyle ve kendisiyle barışık olmak.

Başarılar: 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında 71 öğrencimiz mezun olmuş, Tıp Fakültesi, Hukuk Fakültesi vb. alanlarda 19 öğrencimiz üniversiteye yerleşmiştir. 400 puan üzerinde alan 22 öğrencimiz daha iyi yerlere yerleşmek düşüncesiyle tercih yapmamıştır.

Saatler: 08.00-15.20
Yabancı Dil:
Lojman: 25 - Kaloriferli
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

WEB - https://erganifenlisesi.meb.k12.tr

Adres - İstasyon Mah. İstasyon Caddesi Ergani/Diyarbakır

Yatakhane Koğuşu :1

Yerleşim Yeri - İstasyon Mahallesi, İstasyon Caddesi.

Adres - İstasyon Mah. İstasyon Caddesi Ergani/Diyarbakır

Ulaşım Servis ve Toplu taşıma araçlarıyla yapılmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İlçe merkezine 5 Km uzaklıkta.