Ergani Fen Lisesi

Dünden bugüne okulumuz...

04.08.2014 4343

Okul binaları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim – öğretim hizmeti vermek üzere yapılmış olup 1944 yılında Köy Enstitüsü olarak hizmete açılmıştır. 1956 yılında Dicle Öğretmen Okulu daha sonra Dicle İlk Öğretmen Okulu, Dicle Öğretmen Lisesi olduktan sonra son olarak 1989 yılında Ergani Anadolu Öğretmen Lisesi olarak eğitim ve öğretime devam etmiştir. Ergani ilçesinin 5 km. güneyinde Diyarbakır – Elazığ demiryolu güzergâhında 11.000 metrekare alan üzerine kurulan okulumuz adını Dicle nehrinden almış olup ünlü şair yazar Sezai KARAKOÇ başta olmak üzere Türk Milli Eğitimi'ne hizmet etmiş binlerce öğretmen ve başka meslek gruplarına eleman yetiştirmiştir. 1944 yılında kullanılan binalar şuan atıl durumdadır. 1952 yılında taş bina olarak kurulan ana ve ek binalarımız halen kullanılmaktadır. Okulumuz bir müdür, üç müdür yardımcısı, 24 öğretmen, 6 personel ve 508 öğrencisi ile halen eğitim – öğretime devam etmektedir.